15 apr. 2019

Winemakers diner met Mireia uit Spanje

Wij zijn verheugd te laten weten dat Mireia Tetas ons verwelkomt bij AIM. Zij zal tijdens het wijnmakers diner alles vertellen over de wijnen van haar en haar familie. Over de wijngaarden, het maken van de wijnen en de achterliggende gedachte hiervan.

Bij AIM werken wij al veel met haar wijnen en dit is voor Wessel de uitgelezen kans om op 18 april 2019 een 4-gangendiner aan bijpassende gerechten echt helemaal af te stemmen op de wijn. Wijnspijs in optima forma!

Bodegas Pinord is een familiebedrijf met een wijn-traditie die vele jaren teruggaat. Vandaag de dag zijn er twee generaties die zich actief bezighouden met de brede reeks van wijnen. Oma maakt wel nog de kookwijn, maar is verder niet meer bij de dagelijkse werkzaamheden betrokken... De winery bevindt zich in Vilafranca del Penedès. Opgericht in 1942 toen de eerste wijnen werden geproduceerd. Nu bevindt men zich nu in een situatie met alom geroemde en gerenommeerde wijnen. De inheemse druivensoorten hebben zich sterk ontwikkeld en de familienaam is onlosmakelijk verbonden met wijnen uit de Penedès en Priorat.

Er zijn nog een paar tafels beschikbaar dus reserveren is slim. Jij komt toch ook?!